Συνεχίζουν να προκαλούν οι Τούρκοι, στοχοποιώντας για μία ακόμη φορά το Καστελόριζο. Στις 07:00 το πρωί του Σαββάτου, αναστάτωση προκλήθηκε στους κατοίκους, από την πτήση άγνωστης προέλευσης drone που έπαιζε από τα ηχεία που έφερε, τον τουρκικό εθνικό ύμνο και οθωμανικά εμβατήρια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το drone πέταξε για παραπάνω από 40’ στον αέρα επάνω από το σύμπλεγμα του Καστελόριζου, πριν εξαφανιστεί προς άγνωστη κατεύθυνση. To ΟPEN TV μετέδωσε σχετικά πλάνα και πληροφορίες.
Το περιστατικό με το drone δεν ήταν το μοναδικό. Η μεγάλη ελληνική σημαία που υπάρχει ζωγραφισμένη στον βράχο επάνω από το λιμάνι του νησιού, και διακρίνεται ακόμη και από τα τουρκικά παράλια, υπέστη δολιοφθορά με κόκκινη μπογιά που άγνωστοι έριξαν πάνω της.
Έβαψαν με κόκκινη μπογιά την ελληνική σημαία
Μάλιστα το τουρκικό KARAR TV έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με πλάνα από drone τα οποία δείχνουν το Καστελόριζο από ψηλά και την ελληνική σημαία που φαίνεται, μετά τη δολιοφθορά με την κόκκινη μπογιά.
Οι Αρχές διερευνούν αν τα δύο περιστατικά συνδέονται, αν πρόκειται για το ίδιο drone που πέταξε στο Καστελόριζο από τα απέναντι τουρκικά παράλια, ή από κάποιον Τούρκο φανατικό ή από κάποιον επισκέπτη του νησιού και με ποιον τρόπο έγινε η δολιοφθορά κατά του εθνικού μας συμβόλου.

Ειδήσεις σήμερα
Κορωνοϊός: Αυτά είναι όλα τα έκτακτα μέτρα που ισχύουν από σήμερα στην Αττική
Το χαβά της η Τουρκία: Νέα NAVTEX για άσκηση μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου
Βόλος: Υπάλληλοι πλήρωναν από την τσέπη τους αυτά που έκλεβε 25χρονη από σούπερ μάρκετ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-
Καλλιάνος: Ανεβαίνει η θερμοκρασία από εβδομάδα – Έρχονται 39άρια, ποιες περιοχές θα πλήξουν
-
Ευλογιά των πιθήκων: Σε απομόνωση στο «Αττικόν» ο Βρετανός τουρίστας – Τα συμπτώματα που έχει κάποιος που νοσεί
-
Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Η απάντηση στον πατέρα της Καρολάιν
-
Ελληνοτουρκικά: Νέες παραβιάσεις στο Αιγαίο – Τέσσερις στο FIR Αθηνών
-
Σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ στην Άγκυρα: Παραπληροφορείτε -Υπονομεύετε τη συνοχή του ΝΑΤΟ