«Έτοιμο για νέα αποστολή το Oruc Reis» γράφει η Γενί Σαφάκ

Mε τίτλο: «Το Oruc Reis είναι έτοιμο για μια νέα αποστολή», δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Γενί Σαφάκ, αναφέρει πως το ερευνητικό πλοίο ολοκλήρωσε τις αναγκαίες εργασίες συντήρησης και τη ανεφοδιασμού και βρίσκεται πλέον στ’ ανοιχτά του λιμανιού της Αττάλειας, έτοιμο ν’ αναλάβει δράση.

Η εφημερίδα υποστηρίζει πως το Oruc Reis συγκέντρωσε το προηγούμενο διάστημα σεισμικά δεδομένα: «Σε μια θαλάσσια περιοχή 3.500 χιλιομέτρων, στο πλαίσιο των ερευνητικών δραστηριοτήτων που ξεκίνησε στις 10/8/2020» εννοώντας τις παράνομες προκλητικές έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Λειτουργώντας ως «λαγός» της κυβέρνησης Ερντογάν, η Γενί Σαφάκ επιχειρεί να ασκήσει ψυχολογική πίεση στην ελληνική πλευρά, ενόψει έναρξης και του ελληνοτουρκικού διαλόγου, κατηγορώντας τη χώρα μας για «προκλητικές» ενέργειες μετά την πρόσφατη έκδοση Navtex, από τον σταθμό Ηρακλείου σε θαλάσσια περιοχή δικαιοδοσίας του ανοιχτά της Κρήτης, που προκάλεσε την αντίδραση της Τουρκίας με δύο νέες αντι-Navtex. H πρώτη Ν.Α. της Κρήτης, εντός χώρου του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου και η δεύτερη στη θαλάσσια περιοχή νότια του Καστελόριζου.

Σύμφωνα με το δημοφιλές marinetraffic.com, το Oruc Reis παραμένει έως αυτή την ώρα, στη θαλάσσια περιοχή έξω από το λιμάνι της Αττάλειας.

Photo1_2

Ειδήσεις σήμερα: 

«Πήρε αναβολικά για να δώσει μια επικίνδυνη παράσταση» λένε οι επικριτές του Τραμπ

Έως 1.500 στρέμματα έχει κάψει η φωτιά στη Ζάκυνθο

Μικρή Αλεξία: Η «μάχη» της οικογένειας και η αναμονή για την απόφαση του δικαστηρίου

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

.cnt”, “bottoming”: true, “offTop”: “.header”,”window”: 639 }”>

Περισσότερα στο: www.protothema.gr