Αμερικανικές εκλογές 2020: «Θα υπάρξει ειρηνική μετάβαση στην εξουσία», σημειώνει σύμβουλος του Τραμπ | ΚΟΣΜΟΣ

Αρχίζουν να αποδέχονται το ενδεχόμενο της ήττας στις αμερικανικές εκλογές 2020, σύμβουλοι και στενοί συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ

Ο οικονομικός σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, Λάρι Κούντλοου, δήλωσε πως η μετάβαση στην εξουσία θα γίνει χωρίς παρατράγουδα. «Νομίζω πως θα υπάρξει μια ειρηνική μετάβαση της εξουσίας» σημείωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBNBC. Οι ως τώρα δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου βέβαια, δεν δείχνουν πως κάτι τέτοιο είναι πιθανό αυτή τη στιγμή.

«Υπακούμε
όλοι στις επιταγές του νόμου, το ίδιο
θα κάνει και ο πρόεδρος»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Θρίλερ στην πολιτεία της Τζόρτζια, όπου προηγείται ο Μπάιντεν -Θα γίνει επανακαταμέτρηση

Αμερικανικές Εκλογές 2020 live: Ακόμη πιο κοντά στη νίκη ο Μπάιντεν -Πέρασε μπροστά στην Τζόρτζια

«Πιστεύω πως
οι αγορές υπήρξαν εντυπωσιακά ανθεκτικές
και ήρεμες και στην πραγματικότητα
ιδιαίτερα ισχυρές τους τελευταίους έξι
μήνες. Είμαστε μια εξαίρετη χώρα, η
καλύτερη δημοκρατία στον κόσμο και
υπακούμε στις επιταγές του νόμου, άρα
το ίδιο θα κάνει και ο πρόεδρος» δήλωσε
ο Κούντλοου.

«Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι εδώ, παρότι δεν είναι στο πεδίο της ειδικότητάς μου και θα αφήσω αυτή τη συζήτηση στην προεκλογική εκστρατεία. Αλλά ναι, θα συνεχίσουμε ειρηνικά όπως πάντα» είπε.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στις φωνές των Ρεπουμπλικανών που δυσανασχετούν με την στάση του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος μιλά ανοιχτά για νοθεία στις αμερικανικές εκλογές 2020.

Σφοδρή αντιπαράθεση των δύο επιτελείων των αμερικανικών εκλογών 2020

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Τζο Μπάιντεν, Άντριου Μπέις, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Όπως είπαμε και στις 19 Ιουλίου, ο αμερικανικός λαός θα αποφασίσει σε αυτές τις εκλογές. Και η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι απόλυτα ικανή να συνοδεύσει τους καταπατητές έξω από τον Λευκό Οίκο».

Η δήλωση αυτή έρχεται λίγη ώρα αφότου και η Πενσυλβάνια γύρισε υπέρ του δημοκρατικού υποψηφίου, με τον Ντόναλντ Τραμπ να μιλά για «βρόμικο εκλογικό παρελθόν» στην μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας, τη Φιλαδέλφεια. Φαίνεται άλλωστε, πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει σκοπό να αποδεχτεί την ήττα στο άμεσο μέλλον.

«Δεν έχουν
κριθεί οι εκλογές ΗΠΑ 2020», λένε στο
επιτελείο Τραμπ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανακοίνωση όμως είχαμε και από την ομάδα του Τραμπ στην οποία σημειώνεται πως η εκλογική αναμέτρηση δεν έχει κριθεί. «Η λανθασμένη εκτίμηση πως ο Τζο Μπάιντεν είναι ο νικητής βασίζεται στο αποτέλεσμα σε 4 πολιτείες που δεν έχουν ολοκληρώσει την καταμέτρηση. Η Τζόρτζια οδηγείται σε επανακαταμέτρηση, όπου είμαστε βέβαιοι πως θα βρούμε άκυρα ψηφοδέλτια και ο Τραμπ τελικά θα επικρατήσει» λένε.

«Υπήρξαν πολλές παρατυπίες στην Πενσυλβάνια, συμπεριλαμβανομένης της αποτροπής εθελοντών να παρατηρούν την διαδικασία. Έχουμε προχωρήσει στην δικαστική προσφυγή, αλλά μας στέρησαν την απαραίτητη διαφάνεια που απαιτείται για την συγκεκριμένη διαδικασία» σημειώνουν επίσης από το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ.

«Στη Νεβάδα, υπάρχουν χιλιάδες άτομα που ψήφισαν με λανθασμένο τρόπο μέσω επιστολικής ψήφου. Τέλος, ο πρόεδρος βρίσκεται σε τροχιά νίκης στην Αριζόνα, παρά την ανεύθυνη και καταχρηστική ανακήρυξη της πολιτείας υπέρ του Μπάιντεν από το Fox και το AP. Ο Μπάιντεν βασίζεται σε αυτές τις πολιτείες για την παράνομη διεκδίκηση του Λευκού Οίκου, αλλά όταν ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία, ο πρόεδρο Τραμπ θα επανεκλεγεί» προσθέτουν.Περισσότερα στο: www.iefimerida.gr