Απομακρύνθηκε ο διοικητής του Νοσοκομείου Καρδίτσας – Απαιτούσε έγγραφη συναίνεση για εμβολιασμό! – Υγεία

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ζήτησε την παραίτηση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας και έδωσε εντολή στον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας να διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ), προκειμένου να διερευνηθεί η διακίνηση εγγράφου συναίνεσης για τον εμβολιασμό από την Επιστημονική Επιτροπή του Νοσοκομείου, κατά παράβαση των οδηγιών της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, και να αποδοθούν ευθύνες. Ο Διοικητής του νοσοκομείου υπέβαλε την παραίτησή του, ενώ η ΕΔΕ βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το θέμα έκανε γνωστό λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Γιαννάκος, ο οποίος ανέφερε ότι “στο Νοσοκομείο Καρδίτσας, σήμερα που πήγε να εμβολιαστεί το υγειονομικό προσωπικό τους μοίρασαν δήλωση που θα πρέπει να υπογράψουν ότι συναινούν στον εμβολιασμό, παρ’ όλο που μέχρι τώρα δεν είναι γνωστές όλες οι ανεπιθύμητες ενέργειες από το εμβόλιο ακόμη και θανατηφόρες. Στο ίδιο έντυπο θα πρέπει να υπογράψουν όσοι συνάδελφοι δεν συναινούν στον εμβολιασμό για προσωπικούς λόγους και αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη”.

Όπως ήταν λογικό μια τέτοια κίνηση δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητη και άμεσα αντέδρασε ο Υπουργός.

Να σημειώσουμε ότι ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Δημήτρης Κεχαγιάς, ο οποίος ανέλαβε τη θέση τον Ιανουάριο, έχει διατελέσει σε αρκετές αντίστοιχες θέσεις και στο παρελθόν με τελευταία τη θέση του Διοικητής στο Ασκληπιείο Βούλας το διάστημα 2011-2013.

To επίμαχο έγγραφο που διακινήθηκε στο νοσοκομείο ΚαρδίτσαςΠερισσότερα στο: www.news247.gr