Γιατί δεν απαντά για το σκάνδαλο των υποκλοπών ο Κ. Μητσοτάκης;

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡH

Με την πλάτη στον τοίχο ο πρωθυπουργός δέχεται συντονισμένα πυρά από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Οι μέχρι σήμερα αποκαλύψεις για τις ”νόμιμες” και παράνομες παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων στοιχειοθετούν βαρύτατη προσβολή του Συντάγματος και αφήνουν βαθύ τραύμα στη δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος. Και αποκλειστικά υπεύθυνος για αυτή την εκτροπή είναι, χωρίς αμφιβολία, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης», γράφει, μεταξύ άλλων, σήμερα σε άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση του άρθρου του επανέρχεται, αυτή τη φορά μέσω Twitter, με αιχμές για την «σιωπή» Μητσοτάκη που «μεγεθύνει τις υποψίες» πως ο πρωθυπουργός «δεν είναι μόνο ο επικίνδυνα ανέμελος, αλλά ο προϊστάμενος μιας σκοτεινής ομάδας που λειτουργούσε ως εγκληματική οργάνωση».

Ο Κ. Μητσοτάκης, μετά τη δημόσια τοποθέτησή του τη Δευτέρα, δεν έχει παρέμβει δημόσια ξανά.

Είναι εμφανές πως έχει περιέλθει στη μακράν πιο δεινή για τον ίδιο θέση, από την αρχή της τριετούς θητείας του και όπως γράφει στο σημερινό της ρεπορτάζ η «Εφ.Συν.» η τηλεοπτική του απολογία για το συγκλονιστικό σκάνδαλο αποδεικνύει ότι παραμένει αδιάφορος για την αλήθεια, την ηθική και τον σεβασμό του κράτους δικαίου.

Τα αναπάντητα ερωτήματα παραμένουν στο τραπέζι και η χώρα διασύρεται από τα εκτεταμένα ρεπορτάζ στα διεθνή μέσα ενημέρωσης με τελευταίο αυτό των New York Times που σημειώνει μεταξύ άλλων ότι αυτό που συζητιέται στην Ελλάδα είναι οι εκβιασμοί, οι υποκλοπές και οι εντολές για 15.000 παρακολουθήσεις μόνο σε ένα χρόνο. Και όπως λέει, όλα αυτά θυμίζουν «εποχή στρατιωτικής χούντας».Περισσότερα στο: www.efsyn.gr