«Γιορτάζουμε τους ήρωες της εκπαίδευσης»

Η Παγκόσμια ημέρα εκπαιδευτικών γιορτάζεται σήμερα 5 Οκτωβρίου σε όλο τον κόσμο και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, έστειλε το δικό της μήνυμα μέσω Facebook, θέλοντας να τους ευχαριστήσει.

Χαρακτηριστικά, είπε τα εξής:

«Για όλα αυτά που μας μαθαίνετε από παιδιά. Για όλα όσα υπομένετε με κατανόηση και συμπάθεια. Για τις αρχές και τις αξίες με τις οποίες μπολιάζετε την κάθε νέα γενιά. Για τη γνώση και την αγάπη για τη μάθηση που εμφυσείτε σε κάθε παιδική ψυχή. Για όλη την προσπάθεια που καταβάλατε μέσα στην πανδημία και συνεχίζετε να καταβάλλετε… Για όλα αυτά και για πολλά αλλά… Σήμερα γιορτάζουμε τους εκπαιδευτικούς μας, τους καθημερινούς ήρωες της εκπαίδευσης. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για όλα!».

Δείτε την ανάρτηση της υπουργού Παιδείας:

{https://www.facebook.com/NikiKerameus/posts/2686438494931278}

Πως καθιερώθηκε

Η Παγκόσμια ημέρα εκπαιδευτικών, γνωστή επίσης ως Διεθνής ημέρα εκπαιδευτικών, γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Οκτωβρίου.

Καθιερώθηκε το τιμώντας την ελεύθερη διδασκαλία η οποία υπογράφηκε το 1966 μέσω της απόφασης της UNESCO/ΔΟΕ για τη Σύσταση σχετικά με το Καθεστώς των Εκπαιδευτικών που αναφέρεται στην κατάσταση και στις συνθήκες των εκπαιδευτικών σε όλο τον κόσμο.

Αυτή η Σύσταση υπογραμμίζει τα πρότυπα σχετικά με την πολιτική των εκπαιδευτικών, την πρόσληψη και την κατάρτιση καθώς και την δια βίου εκπαίδευσή τους, την απασχόληση και τις συνθήκες εργασίας τους.

Η Παγκόσμια ημέρα εκπαιδευτικών στοχεύει στο να επικεντρωθεί στην εκτίμηση, την αξιολόγηση και τη βελτίωση όλων των εκπαιδευτικών του κόσμου και να δώσει την ευκαιρία να εξετάσουν ζητήματα σχετικά με τους εκπαιδευτικούς και τη διδασκαλία.Περισσότερα στο: www.ieidiseis.gr