Εντονη αντίδραση ΥΠΕΞ για την Αμμόχωστο: «Κατάφωρη παραβίαση των αποφάσεων του ΟΗΕ από την Τουρκία» | ΕΛΛΑΔΑ

Την έντονη αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε η κίνηση της Τουρκίας να ανοίξει την Πέμπτη το παραλιακό μέτωπο της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η ανακοίνωση του εξέδωσε το ΥΠΕΞ καταδικάζει πλήρως την κίνηση της Τουρκίας, ενώ υπογραμμίζει πως πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ.

Συγκεκριμένα, αναφέρει: «H Ελλάδα καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την απόφαση της Τουρκίας για επέκταση της άδειας εισόδου στο παραλιακό μέτωπο των Βαρωσίων.

Η απόφαση αυτή συνιστά κατάφωρη παραβίαση των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ και η Ελλάδα πρόκειται να ενισχύσει όλες τις σχετικές προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας».

To tweet του Νίκου Δένδια

Οπως είπε με ανάρτησή του στο Τwitter ο Νίκος Δένδιας, συνομίλησε με τον Κύπριο ομόλογό του για τις τελευταίες εξελίξεις.

«Μίλησα τηλεφωνικώς με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη. Συζητήσαμε για τη νέα παράνομη και προκλητική κίνηση της Τουρκίας στη Βαρωσία».Περισσότερα στο: www.iefimerida.gr