Εορτάστηκε η «Παναγία Μυρτιδιώτισσα» στην Κυπάρισσο Δήμου Κιλελέρ

Με θρησκευτική κατάνυξη, λαμπρότητα και έντονο πανηγυρικό χαρακτήρα εορτάστηκε η Παναγία Μυρτιδιώτισσα στην Κυπάρισσο του Δήμου Κιλελέρ.

Αναλυτικά:

«Πρόκειται για την κορυφαία από τις θεομητορικές εορτές της εκκλησίας μας. Οι πιστοί προσέτρεξαν σε εσπερινό και θεία λειτουργία αναζητώντας στη μορφή της Θεομήτορος την ελπίδα και τη σωτηρία. Παραμονή της εορτής τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου μητροπολίτη κ. Ιερώνυμου. Στο τέλος του εσπερινού μοιράστηκαν οι παραδοσιακές Κυπαρισσόπιτες από τις γυναίκες του χωριού.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία. Με το πέρας της Λειτουργίας προσφέρθηκε στους πιστούς το Μύρο της Παναγίας.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν  ο πρόεδρος του ΔΣ Σπύρος Καλέτσιος, οι αντιδήμαρχοι Βάνα Χλιάπη – Γκουνιαρούδη και Αλέκος Χονδρονάσιος ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Αχιλλέας Βαρδακούλης ο δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Νταφόπουλος οι πρόεδροι και μέλη των ΤΣ των κοινοτήτων Κυπαρίσσου, Αγίου Γεωργίου και Μύρων Δημήτρης Παπαστεργίου, Γιολάντα Νανούλη και Μαρία Ρούλια  το μέλος του ΔΣ του ΟΠΑΠ Κιλελέρ Κατερίνα Σακελλαρίου και ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας Δημήτρης Παπαποστόλου».

Περισσότερα στο: www.larissanet.gr