Επίθεση στα παλιά γραφεία του Charlie Hebdo: 2 τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση – Συνελήφθη 2ος ύποπτος – Ειδήσεις – νέα

Δύο άτομα βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση μετά την επίθεση που σημειώθηκε με μαχαίρι κοντά στα πρώην γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo στο Παρίσι, ενώ ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη. Επίσης σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ συνελήφθη και δεύτερος ύποπτος.

Τα κεντρικά γραφεία της αστυνομίας του Παρισιού ανακοίνωσαν ότι τα θύματα της επίθεσης είναι σε κρίσιμη κατάσταση, ωστόσο η ζωή τους δεν κινδυνεύει. Σημείωσαν, δε, ότι κανείς άλλος δεν τραυματίστηκε.

Πώς η μοναξιά φουντώνει τη φωτιά του λαϊκισμού

Πηγή: AFP

Συνελήφθη μετά την επίθεση

Σύμφωνα με τον Guardian, ο άνδρας φορούσε ρούχα τα οποία ήταν μέσα στα αίματα, ενώ είχε στην κατοχή του ένα μεγάλο μαχαίρι.

Ο άνδρας, για την ταυτότητα και το προφίλ του οποίου δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά άλλα στοιχεία, συνελήφθη λίγο μετά την επίθεση κοντά στην Place de la Bastille στο ανατολικό Παρίσι.

Άγνωστα πάντως παραμένουν τα κίνητρά του, ενώ την έρευνα ανέλαβε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Πολύ σοβαρό περιστατικό

Ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ έκανε λόγο για πολύ σοβαρό περιστατικό, επιβεβαιώνοντας τους τέσσερις τραυματίες.

«Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό, μια επίθεση με μαχαίρι συνέβη στο 11ο διαμέρισμα έξω από τα πρώην γραφεία του Charlie Hebdo. Υπάρχουν τέσσερις τραυματίες και είμαι υποχρεωμένος να μεταβώ στο κέντρο διαχείρισης κρίσεων για να παρακολουθήσω την εξέλιξη της κατάστασης» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Χιλιάδες μαθητές παραμένουν στα σχολεία

Την ίδια ώρα, οι δημοτικές αρχές του Παρισιού ανακοίνωσαν ότι δόθηκε εντολή «χιλιάδες μαθητές» να παραμείνουν στα σχολεία τους για λόγους ασφαλείας σε πολλές συνοικίες στο κέντρο του Παρισιού μετά την επίθεση με μαχαίρι.

Πέντε σχολεία του διαμερίσματος στο οποίο έγινε η επίθεση και όλα τα σχολεία των γειτονικών διαμερισμάτων έκλεισαν τις πύλες τους. «Αυτό περιλαμβάνει χιλιάδες μαθητές, από τον βρεφονηπιακό σταθμό ως το λύκειο. Για ασφάλεια. Πρόκειται να κλείσουμε τις δημοτικές εγκαταστάσεις και τα γυμναστήρια» διευκρίνισε ο δήμαρχος των συνοικιών του κέντρου του Παρισιού, Αριέλ Βέιλ.

Πώς έγινε η επίθεση

Οι δύο τραυματίες ήταν εργαζόμενοι σε εταιρεία τηλεοπτικών παραγωγών, δήλωσε ένας από τους συναδέλφους του στο πρακτορείο ειδήσεων AFP.

«Δύο συνάδελφοι κάπνιζαν τσιγάρο έξω από το κτίριο, στο δρόμο. Άκουσα να φωνάζουν. Πήγα στο παράθυρο και είδα έναν από τους συναδέλφους μου, μέσα στο αίμα, να τους κυνηγά ένας άνδρας με μαχαίρι στο δρόμο» είπε αυτόπτης μάρτυρας.

Η εταιρεία διαθέτει γραφεία στην οδό Rue Nicolas Appert, έναν παραλιακό δρόμο στη λεωφόρο Richard Lenoir, όπου βρίσκονται τα πρώην γραφεία του Charlie Hebdo.

Προϋπολογισμός : Τι περιλαμβάνει το προσχέδιο για φόρους, εισφορέςΠερισσότερα στο: www.tovima.gr