Η παραδοσιακή μαγειρίτσα της γιαγιάς από τον Πέτρο Συρίγο (Video) – Μαλεβιζιώτης

Η μαγειρίτσα είναι παραδοσιακή σούπα που καταναλώνεται το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, μετά την Ανάσταση.

Μετά τη νηστεία της Σαρακοστής, είναι το πρώτο πιάτο που περιέχει κρέας.

Μαγειρεύεται με λαχανικά, άνηθο, εντόσθια του αρνιού και ρύζι.

Μαγειρίτσα παραδοσιακή για το αναστάσιμο τραπέζι του Μεγάλου Σαββάτου.

Συστατικά για την παραδοσιακή μαγειρίτσα της γιαγιάς

  • 1 συκωταριά αρνίσια, περίπου 1 κιλό (μαζί με τα πνευμόνια, γλυκάδια κλπ.)
  • 1/2 κιλό εντεράκια
  • 2-3 μαρούλια (ανάλογα το μέγεθός τους), χοντροκομμένα
  • 5 κ.τ.σ ελαιόλαδο
  • 1-2 μέτρια κρεμμύδια
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 100-150 γρ ρύζι καρολίνα
  • ½ κούπα άνηθο, ψιλοκομμένο
  • ½ κούπα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, Πιπέρι

Για το αυγολέμονο:

  • 3 αυγά
  • 2 λεμόνια τον χυμό τους
  • 1 κουταλιά κορν φλάουρ (προαιρετικό)
  • Ξύσμα λεμόνι
  • Άνηθο
  • Ζωμός από τη μαγειρίτσα



Περισσότερα στο: maleviziotis.gr