Θρίλερ με αεροσκάφος πάνω από το Ηράκλειο – Υποψίες για αεροπειρατεία, σηκώθηκαν μαχητικά – Κοινωνία

Θρίλερ εκτυλίχθηκε νωρίς το πρωί πάνω από τον ουρανό του Ηρακλείου με ένα αεροσκάφος της El Al Israel Airlines με προορισμό το Ισραήλ, μετά από υποψία για αεροπειρατεία ή ύπαρξη βόμβας. Ενώ το αεροπλάνο βρισκόταν στο γαλλικό FIR εξέπεμψε σήμα κινδύνου για την υποψία τέλεσης αεροπειρατείας.

Κινήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, με τους Γάλλους να απογειώνουν άμεσα δύο μαχητικά για να το συνοδεύσουν. Στο ιταλικό FIR συνέχισαν τη συνοδεία οι Ιταλοί και εισερχόμενο στο Ελληνικό FIR το ανέλαβαν αρχικά δύο μαχητικά από την 116 Πτέρυγα Μάχης στον Άραξο κι εν συνεχεία δύο F-16 που απογειώθηκαν από το Καστέλι μέχρι την Κύπρο, οπότε και ανέλαβαν την συνοδεία του δύο ισραηλινά μαχητικά, σύμφωνα με την εφημερίδα Real News.

Το αεροπλάνο είχε ξεκινήσει από το JFK της Νέας Υόρκης, με προορισμό το Ισραήλ και οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως το αεροσκάφος έχει προσγειωθεί με ασφάλεια στον προορισμό του, το αεροδρόμιο Ben Gurion. Στην Ελλάδα ο συναγερμός χτύπησε στις 8 και στις 9 είχε λήξει η διαδικασία συνοδείας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΠερισσότερα στο: www.news247.gr