Κοροναϊός: Θετική υπάλληλος που εργάζεται σε δύο γηροκομεία στα Ιωάννινα

Συναγερμός έχει σημάνει στο Γηροκομείο «Ζωσιμάδες» στα Ιωάννινα καθώς υπάλληλος βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες η υπάλληλος επισκέπτεται συχνά και άλλο γηροκομείο της περιοχής, το «Ζωγράφειο» Γηροκομείο του Δήμου Ιωαννιτών.

Ωστόσο όπως έκανε γνωστό ο Δήμος Ιωαννιτών με ανακοίνωσή του, η εργαζόμενη που βρέθηκε θετική στον ιό δεν έχει επισκεφτεί την τελευταία εβδομάδα το «Ζωγράφειο» Γηροκομείο καθώς είχε άδεια.

Έτσι κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ προχώρησε σε έλεγχο των ηλικιωμένων και του προσωπικού στο Γηροκομείο «Ζωσιμάδες» το οποίο είναι και το μεγαλύτερο που λειτουργεί στα Ιωάννινα.

Τα αποτελέσματα των τεστ που μέχρι στιγμής έγιναν γνωστά είναι αρνητικά.

Στο «Ζωγράφειο», φιλοξενούνται περίπου 30 ηλικιωμένοι, ενώ στο γηροκομείο «Ζωσιμαδών» 40 ηλικιωμένοι, ενώ λειτουργεί Κλινική Χρονίων Παθήσεων η οποία προσφέρει φροντίδα σε περίπου 80 άτομα με λειτουργικές δυσκολίες, Ανοιχτό Κέντρο για την Προστασία των Ηλικιωμένων και πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Σαρωτικοί έλεγχοι του ΕΟΔΥ στον Αγ. Παντελεήμονα Αχαρνών

Σημειώνεται πως τις τελευταίες μέρες έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές από τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα κοροναϊού στους οίκους ευγηρίας, με τη λειτουργία του γηροκομείου στον Άγιο Παντελεήμονα να μπαίνει στο μικροσκόπιο της ερευνάς τόσο της Κρατικής Ασφάλειας, όσο και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Προσωπικό του γηροκομείου ο ασθενής «μηδέν»

Ελεγκτές της Αρχής, που προχώρησαν σε καταγραφή στοιχείων, στο πόρισμά τους αναφέρουν πως ο ασθενής «μηδέν» για το γηροκομείο, είναι ένας από τους νοσηλευτές του οίκου ευγηρίας που ήρθε σε επαφή με τους ηλικιωμένους.

Πηγές από τον ΕΟΔΥ αναφέρουν πως ποτέ δεν ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους του γηροκομείου για τα θετικά κρούσματα και αποκαλυφθήκαν από την ιχνηλάτηση που έκανε λοιμωξιολόγος σε ηλικιωμένο που μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και εντοπίστηκε θετικός στον κοροναϊό.

Απέκρυψε από τη διοίκηση ότι ήταν θετικός στον ιό

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος νοσηλευτής φαίνεται ότι μετά την στιγμή που εντοπίστηκε θετικός στον κοροναϊού παραιτήθηκε από την εργασία του. Οι ιδίες πηγές αναφέρουν πως κυκλοφορούσε αναμεσά στους ηλικιωμένους για περισσότερες από 10 μέρες.

Στο πόρισμα τους οι ελεγκτές της Εθνικής Αρχής διαφάνειας διαπίστωσαν πως τρόφιμος του οίκου ευγηρίας ήρθε σε επαφή με εργαζόμενο της λαϊκής αγοράς έξω από το γηροκομείο, γεγονός που απαγορεύεται κατηγορηματικά από τα υγειονομικά πρωτοκολλά που ισχύουν.

Συναγερμός και στην Καρδίτσα

Αναστάτωση επικρατεί μετά τον εντοπισμό θετικών κρουσμάτων και στο γηροκομείο Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος στην Καρδίτσα.

Από την αρχή της πανδημίας στη χώρα, σε επτά δομές υγείας και φροντίδας ηλικιωμένων εντοπίστηκαν κρούσματα κοροναϊού.Περισσότερα στο: www.in.gr