Αρνητικοί στο ενδεχόμενο τοπικών ή γενικών lockdown και υπέρ της χρήσης μάσκας είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι πολίτες, όπως έδειξαν οι δημοσκοπήσεις της MRB και της Pulse, για το Star και τον ΣΚΑΪ αντίστοιχα.
Ερωτηθέντες για το αν θα ήθελαν να επιβληθεί lockdown στην περιοχή τους, το 70,5% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση της MRB δήλωσαν “σίγουρα όχι” (48,8%) και “μάλλον όχι” (21,7%), ενώ το 26% δήλωσε θετικό σε νέα καραντίνα…
Φαίνεται ξεκάθαρα πως η συντριπτική πλειοψηφία πιστεύει ότι η οικονομία δεν αντέχει και δεύτερο lockdown, κάτι που εναρμονίζεται με όσα είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο τηλεοπτικό του μήνυμα.
Υπέρ της χρήσης μάσκας η πλειοψηφία
Υπέρ της μάσκας για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού τάσσεται η συντριπτική πλειονότητα των ερωτώμενων σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της PULSE. Στην Αττική ανησυχούν ιδιαίτερα για την εξάπλωση του ιού, σχεδόν οχτώ στους δέκα κατοίκους της περιφέρειας, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα έξι στους δέκα κατοίκους.
Παράλληλα, στη δημοσκόπηση διαφαίνεται η διαφορά νοοτροπίας μεταξύ των ερωτηθέντων ηλικιακά, καθώς, παρότι υψηλό, το ποσοστό των νέων 17 έως 29 ετών που τάσσονται υπέρ της μάσκας είναι και το χαμηλότερο.
Το ποσοστό των ανησυχούντων στη χώρα (66%) είναι το δεύτερο μεγαλύτερο από τον Απρίλιο (78%).
Ειδικότερα, το 74% των ερωτηθέντων συνολικά δηλώνει ότι έχει πεισθεί για την αναγκαιότητα της μάσκας, με το 56% να απαντά σίγουρα ναι και το 18% μάλλον ναι. 19% του δείγματος συνολικά απαντά ότι δεν έχει πεισθεί για τη μάσκα, με το 9% να δηλώνει μάλλον όχι και 10% να απαντά σίγουρα όχι. Δεν γνωρίζω/δεν απαντώ δηλώνει το 7%.
Για την αναγκαιότητα χρήσης μάσκας δηλώνει ότι έχει μάλλον ή σίγουρα πεισθεί το 61% των ερωτώμενων της ηλικιακής ομάδας 17-29 χρόνων, το 22% απαντά μάλλον ή σίγουρα όχι, ενώ το 17% του δείγματος δηλώνει δεν γνωρίζω/δεν απαντώ.
Στην ηλικιακή ομάδα 30-44 ετών δηλώνει ότι έχει μάλλον ή σίγουρα πεισθεί το 68% των ερωτώμενων, το 29% απαντά μάλλον ή σίγουρα όχι, ενώ το 3% δηλώνει δεν γνωρίζω/δεν απαντώ. Στην ηλικιακή ομάδα 45-59 χρόνων δηλώνει ότι έχει μάλλον ή σίγουρα πεισθεί το 75% των ερωτηθέντων, το 19% απαντά μάλλον ή σίγουρα όχι ενώ το 6% δηλώνει δεν γνωρίζω/δεν απαντώ.
Στην ηλικιακή ομάδα 60 και άνω δηλώνει ότι έχει μάλλον ή σίγουρα πεισθεί το 85% των ερωτηθέντων, το 10% απαντά μάλλον ή σίγουρα όχι ενώ το 5% δηλώνει δεν γνωρίζω/δεν απαντώ.
Στην ερώτηση πόσο τους ανησυχεί η επιδημία του νέου κορονοϊού στη χώρα μας το 66% των ερωτηθέντων συνολικά απαντά πολύ ή αρκετά, με το 40% να απαντά πολύ (έναντι 34% στην προηγούμενη δημοσκόπηση του Ιουλίου) και το 26% αρκετά (έναντι 30%). 17% των ερωτώμενων απαντά μέτρια (18%), ενώ 11% συνολικά απαντά από λίγο έως ελάχιστα/καθόλου, με το 4% να δηλώνει λίγο (έναντι 6%) και το 7% ελάχιστα έως καθόλου (5%). 6% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ (από 7%).
Στην περιφέρεια Αττικής το 77% του δείγματος ανησυχεί αρκετά έως πολύ για τον κορονοϊό, μέτρια ανησυχεί το 13%, το 7% λίγο ελάχιστα έως καθόλου, ενώ το 3% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.
Στην υπόλοιπη Ελλάδα το 60% των ερωτώμενων ανησυχεί αρκετά έως πολύ για τον κορονοϊό, μέτρια ανησυχεί το 20%, το 13% λίγο ελάχιστα έως καθόλου, ενώ το 7% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-
RSS Feed Generator, Create RSS feeds from URL
-
Δε θα φτάσει τα 800 ευρώ ο κατώτατος μισθός, η «αποκάλυψη» Χατζηδάκη
-
Αποκάλυψη για Τέμπη: «Ο σταθμός Λάρισας έχει τηλεδιοίκηση, ο σταθμάρχης δεν ήξερε να τη χειριστεί»
-
Γιάννενα: Μαθητής πυροβόλησε με αεροβόλο αστυνομικό, τραυματίζοντάς τον στην πλάτη
-
Τζόκερ: Βρέθηκε ο υπερτυχερός για τα 9 εκατ. ευρώ – Αυτοί είναι οι αριθμοί