Κορονοϊός: Η… ποτοαπαγόρευση δεν πιάνει στις πλατείες

«Πονοκέφαλο» συνεχίζει να προκαλεί στην κυβέρνηση ο συνωστισμός στις πλατείες τα βράδια παρά το μέτρο της ποτοαπαγόρευσης, του κλεισίματος δηλαδή των περιπτέρων και των μίνι μάρκετ στις 12 το βράδυ που στοχεύει στη μη προμήθεια αλκοόλ.

Μπορεί και ο συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς να συνεχίζεται αμείωτος, ωστόσο, φαίνεται πως κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι, θεωρώντας πως τα επιπλέον λεωφορεία αποτελούν λύση, στρέφουν την προσοχή τους στις πλατείες.

Η Αττική πάντως συνεχίζει να βρίσκεται στο «κόκκινο» με 197 κρούσματα από τα 269, που ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα (28/9) ο ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV και του Mega σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, όπως στο Μοναστηράκι αλλά και στα προάστια όπως στο Παγκράτι και την Κυψέλη οι πλατείες ήταν γεμάτες από κόσμο για ακόμα ένα βράδυ.

Παγώνη: Μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους

Χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους προανήγγειλε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, σε περίπτωση που τα κρούσματα συνεχίζουν να είναι τριψήφια.

Μιλώντας στο Ανοιχτό Κανάλι, υπογράμμισε ότι πολύ γρήγορα θα ληφθεί το μέτρο της χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς αλλά και σε εξωτερικούς χώρους, καθώς «στόχος όλων μας είναι ο αριθμός των κρουσμάτων να πέσει στο διψήφιο».

«Η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους θα επιβληθεί άμεσα αυτές τις μέρες. Εάν μέχρι το τέλος της εβδομάδας συνεχίσουν να είναι έτσι τα πράγματα αναγκαστικά η μάσκα θα μπει και στους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους. Όλοι πρέπει να προσαρμοστούμε και να καταλάβουμε πως είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Και ειδικότερα όταν φτάνουμε στις 20 Οκτωβρίου που ξεκινούν οι γρίπες και άλλες ιώσεις τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα. Δεν γνωρίζουμε πως θα συμπεριφερθεί ο κορονοϊός μαζί με τις γρίπες», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Τα νέα μέτρα ξεκίνησαν σήμερα. Εάν δεν περάσουν 15 μέρες δεν μπορούμε να κρίνουμε τα αποτελέσματά τους. Γι’ αυτό λοιπόν μέχρι το τέλος της εβδομάδας χρειάζεται υπομονή. Από εκεί και πέρα βλέποντας αυτή την εβδομάδα αλλά και την επόμενη θα γίνει ένας υπολογισμός και είμαι σίγουρη ότι εάν συνεχίσουμε έτσι οι μάσκες θα μπουν πολύ γρήγορα. Εάν ήταν στο χέρι μου το συγκεκριμένο μέτρο θα τίθετο σε ισχύ από σήμερα. Έχουμε πει επιστημονικά ότι η μάσκα και οι αποστάσεις θα είχαν μειώσει πάρα πολύ τα κρούσματα. Δυστυχώς όμως δεν το καταλαβαίνουν όλοι. Τα βράδια συνεχίζεται ο συνωστισμός. Δεν είπε κανείς να μη βγουν έξω οι νέοι. Ας βγουν ανά τέσσερα άτομα, ας φορέσουν μία μάσκα και ας κάτσουν να κουβεντιάσουν. Δεν είναι δυνατόν να βλέπουμε αυτά που βλέπουμε κάθε βράδυ. Ας σκεφτούν τις οικογένειές τους» είπε.

Περισσότερα στο: www.altsantiri.gr