Κορωνοϊός: Παρεμβάσεις και δράσεις σε επίπεδο γειτονιάς ξεκινούν στο Δήμο Αθηναίων | ΕΛΛΑΔΑ

Δράσεις και παρεμβάσεις αντιμετώπισης του κορωνοιού σε επίπεδο γειτονιάς-κοινότητας ξεκινούν στο Δήμο Αθηναίων, ανακοίνωσε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Ο δήμαρχος, κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου των Αθηνών δήλωσε πως «είναι μια πολύ μελετημένη και στοχευμένη πολιτική».

Όπως είπε, είναι στενή η συνεργασία του δήμου με το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ και αναφέρθηκε στις δράσεις που αποφασίστηκαν στη σημερινή σύσκεψη στο υπουργείο. Συγκεκριμένα , στη μετατροπή των 8 Λεσχών Φιλίας της πόλης σε μικρά κέντρα διαγνωστικών τεστ για την COVID-19. Όπου τα τεστ θα γίνονται στοχευμένα και σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα, με τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας και υγιεινής, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, και κυρίως των ευπαθών και των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δήμος Αθηναίων: Νέο πρόγραμμα για ευάλωτες ομάδες -Με είδη πρώτης ανάγκης και ψυχοκοινωνική στήριξη -Πώς υποβάλλονται οι αιτήσεις

ΕΟΔΥ: 1.600 rapid tests στην πλατεία Κυψέλης -28 θετικοί στον κορωνοϊό

Επίσης η διάθεση περισσότερων τεστ ταχείας ανίχνευσης (rapid tests) για την αύξηση των ελέγχων στις δύο δομές του Δήμου Αθηναίων (Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων και Κέντρο Φιλοξενίας Τοξικοεξαρτημένων) και ενταντικοποίηση των rapid tests από κλιμάκια του Ε.Ο.Δ.Υ. στις επιβαρυμένες περιοχές της Αθήνας, όπου καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού.

Ακόμη οι ομάδες του Δήμου Αθηναίων που καθημερινά δουλεύουν στους δρόμους της Αθήνας για τη στήριξη και τη φροντίδα των αστέγων (streetwork), θα ενισχυθούν από νοσηλευτές, για τη λήψη περισσότερων δειγμάτων αλλά και για την παροχή πιο εξειδικευμένων υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας στους ανθρώπους που την έχουν ανάγκη. Παράλληλα, ο δήμαρχος αναφέρθηκε και σε όλα τα μέτρα και τις δράσεις που έχουν ληφθεί στο δήμο της Αθήνας από τότε που ξεκίνησε η πανδημία.

Κριτική
σε Μπακογιάννη από την αντιπολίτευση

Ο επικεφαλής
της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», Νάσος
Ηλιόπουλος άσκησε δριμύτατη κριτική
στην κυβέρνηση,κάνοντας λόγο για
«εγκληματικές ελλείψεις» σε ό,τι αφορά
την προετοιμασία των σχολείων και την
κατάσταση στις συγκοινωνίες. Επικρίνοντας
παράλληλα τη Δημοτική Αρχή για την στάση
που τηρεί σε όλα αυτά.

Ο επικεφαλής
της παράταξης «Αθήνα είσαι εσύ», Παύλος
Γερουλάνος τόνισε με έμφαση ότι «η Αθήνα
είναι το κέντρο της πανδημίας και όχι
ένα από τα κέντρα». Επίσης ανέφερε ότι
το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκει
«ανέτοιμη την Αθήνα» με ευθύνη τόσο της
κυβέρνησης όσο και του δήμου.

Ο επικεφαλής
της «Λαικής Συσπείρωσης», Νίκος Σοφιανός
κατήγγειλε ότι τα σχολεία άνοιξαν «με
χειρότερους υγειονομικούς χώρους απ΄
ότι το Μάιο» και εγκάλεσε τη Δημοτική
Αρχή για την στάση που τηρεί στην
ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική.Περισσότερα στο: www.iefimerida.gr