«Έφυγε» το βράδυ της Κυριακής, σε ηλικία 74 ετών, η αγαπημένη Κύπρια ηθοποιός Άλκηστις Παυλίδου. Ο θάνατός της σκόρπισε θρήνο στον καλλιτεχνικό και όχι μόνο κόσμο, καθώς τα τελευταία χρόνια έδινε μάχη με τον καρκίνο.
Η Άλκηστις Παυλίδου είναι αδελφή του γνωστού σκηνοθέτη και ηθοποιού Νίκου Χαραλάμπους και μητέρα των ηθοποιών Χριστίνας και Κύνθιας Παυλίδου.
Η Άλκηστις Παυλίδου γεννήθηκε στη Λευκωσία. Από παιδί σε ηλικία μόλις έντεκα χρόνων λάμβανε μέρος σε παιδικά προγράμματα του ΡΙΚ στο ραδιόφωνο και μετά στη τηλεόραση. Η Άλκηστις Παυλίδου ήταν παντρεμένη και είχε την Χριστίνα τριών ετών, όταν παράτησε τα πάντα για να πάει να σπουδάσει ηθοποιός. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Τελειώνοντας τις θεατρικές τις σπουδές το 1976 επιστρέφει στη Κύπρο. Ξεκίνησε από το ΡΙΚ από τη τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Στο ΘΟΚ μπήκε το 1977 όπου συνεργάστηκε σαν τακτική ηθοποιός μέχρι το 2002. Στο ΘΟΚ της δόθηκε η ευκαιρία να παίξει σημαντικούς ρόλους σε παραστάσεις στη Κύπρο και το εξωτερικό όπως: «Ικέτιδες», «Τρωάδες», «Οθέλλος» και άλλα.
Τα τελευταία χρόνια την βλέπαμε στην τηλεόραση σε σειρές με μεγάλη επιτυχία σε όπως «Βουράτε γειτόνοι», «Βεντέτα», «Μόνο μια φορά», «Γενιές της σιωπής», «Τα ρόδα της οργής» και άλλες.
Η κόρη της Κύνθια Παυλίδου έγραψε στο Facebook.
“Έτσι θα σε θυμάμαι πάντα…. Μ αυτό το χαμόγελο… Χαρούμενη, αισιόδοξη, δοτική, αγαπησιαρα, ψυχαρα…. Ότι κ να γράψω είναι λίγο για σένα ΜΑΝΟΥΛΑ μου… Ψυχή μου εσύ…. Σ ευχαριστώ…. Για όλα…..”
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-
Ήμουν φαλακρή, με τομή και μου έλεγε «είσαι η πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου»
-
Πάτρα: Αργεί το έργο για την συντήρηση της γραμμής του Προαστιακού
-
Oscars 2023 LIVE BLOG: Λεπτό προς λεπτό η μεγάλη βραδιά του κινηματογράφου – Newsbomb – Ειδησεις
-
Super League: Η τελική βαθμολογία της κανονικής περιόδου – Όλα τα δεδομένα για Play Off και Play Out
-
Oscars 2023: Η γνώμη του Flix για τις 10 ταινίες που διεκδικούν το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας