Με απρόοπτα σήμερα ο ΕΝΦΙΑ στο Taxisnet

Προβλήματα εμφανίζει σήμερα Δευτέρα η έκδοση των νέων εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ, καθώς αρκετοί φορολογούμενοι δεν μπορούν δουν και να εκτυπώσουν το ραβασάκι με το φόρο.

Υπάρχουν φορολογούμενοι στους οποίους μέχρι πριν λίγο δεν είχε εμφανιστεί το εκκαθαριστικό φόρου, αλλά είχε εμφανιστεί ξεκάθαρα το ποσό «οφειλής εκτός ρύθμισης» στην Προσωποποιημένη Πληροφόρηση.

Σύμφωνα με λογιστές σε κάποιους εμφανίζονται δόσεις και εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ σε κάποιους δεν εμφανίζεται τίποτα, ωστόσο όπως φαίνεται σε όλους εμφανίζονται τα οφειλόμενα ποσά στην προσωποποιημένη πλροφόρηση.

Ταυτόχρονα ορισμένοι λογιστές αναφέρουν πως σε κάποιες περιπτώσεις έχουν μειωθεί τα οφειλόμενα ποσά με την έκπτωση Covid, όχι όμως το σύνολο της εκπτωσης.

Ειδικά μετά τις 12:00 δυσκολίες παρατηρούνται μέχρι και στην είσοδο στην πλατφόρμα του Taxis, ενώ ακόμη και όσοι τα καταφέρνουν να μπουν, συναντούν δυσκολίες κατά την προσπάθεια εισόδου στην λεγόμενη προσωποποιημένη πληροφόρηση.

Για τις σχετικές πληροφορίες, καθώς και για τις τέσσερις εναλλακτικές που υπάρχουν για την πληρωμή του φετινού φόρου, μπορείτε ν’ ακοουθήσετε τα εξής:

Θα εισέλθετε με τους κωδικούς πρόσβασης στο σύστημα Taxis μέσω της ιστοσελίδας www.aade.gr.

Άμεση ενημέρωση τώρα και στο Google News - Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Θα επιλέξετε την εφαρμογή του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου από την διαδρομή «εφαρμογές taxisnet» – εφαρμογή περιουσιολογίου Ε9. Στην εφαρμογή θα επιλέξετε «είσοδο».

Από τον κατάλογο με τα διαθέσιμα έτη στο αριστερό τμήμα της σελίδας, θα επιλέξετε το 2020. Στη συνέχεια θα επιλέξετε:

– Να εκτυπώσετε την περιουσιακή σας κατάσταση για το έτος 2020 (δηλαδή όπως αυτή αποτυπώθηκε την 1/1/2020.

– Να εκτυπώσετε το εκκαθαριστικό της τελευταίας εκκαθάρισης για το έτος 2020. Στο εκκαθαριστικό φαίνεται αναλυτικά ο ΕΝΦΙΑ που αντιστοιχεί σε κάθε ακίνητο ή δικαίωμα επί ακινήτου που διαθέτετε, η τιμή ζώνης ανά τετραγωνικό στην περιοχή που βρίσκεται το ακίνητο και φυσικά ο συμπληρωματικός φόρος ακινήτων εφόσον η περιουσία σας ξεπερνά τα 250.000 ευρώ. Η έκπτωση από 10% έως 30% αποτυπώνεται στο πάνω μέρος του εκκαθαριστικού με την ένδειξη «έκπτωση ΦΠ άρθ. 7».

– Να εκτυπώσετε την ειδοποίηση πληρωμής του φόρου. Περιέχει και τον αριθμό των δόσεων και την ταυτότητα οφειλής αν σας έχει πιάσει ανυπομονησία να καταβάλλετε την 1η δόση. Να σημειωθεί ότι το δοσολόγιο και η ταυτότητα πληρωμής θα φανούν και στην προσωποποιημένη πληροφόρηση αλλά αυτή θα τεθεί ξανά σε λειτουργία μετά τις 19:00 το απόγευμα του Σαββάτου.

– Να δείτε τα στοιχεία των δόσεων του φετινού ΕΝΦΙΑ. Ο φόρος πληρώνεται σε έξι μηνιαίες δόσεις ως εξής:

Για την πρώτη δόση έχετε χρονικό περιθώριο έως τις 30/10/2020,

για τη δεύτερη δόση έχετε χρονικό περιθώριο επίσης έως τις 30/10/2020,

για την 3η δόση έχετε χρονικό περιθώριο έως τις 30/11/2020,

για την 4η δόση έχετε χρονικό περιθώριο έως την 31/12/2020,

για την 5η δόση έχετε χρόνο έως τις 29/01/2020 και

για την 6η δόση υπάρχει περιθώριο έως τις 26/02/2021.Περισσότερα στο: www.ieidiseis.gr