Νεκροί και τραυματίες από επίθεση με τόξο στη Νορβηγία

Συναγερμός στην πόλη Κόνγκσμπεργκ, στη Νορβηγία, έπειτα από επίθεση ενός άνδρα με τόξο κατά πολιτών. Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, αρκετοί άνθρωποι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν. 

«Ο άνδρας συνελήφθη… από τις πληροφορίες που έχουμε μέχρι τώρα, ο δράστης πραγματοποίησε αυτές τις ενέργειες μόνος του», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας.

AP PHOTO

Δεν δόθηκαν τα στοιχεία του υπόπτου, με τον αρχηγό της αστυνομίας να αναφέρει μόνο ότι πρόκειται για έναν άνδρα που οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα στην κοντινή πόλη Ντράμεν, έπειτα από καταδίωξη.

Πρόσθεσε πως «αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν και αρκετοί είναι νεκροί», χωρίς ωστόσο να δώσει συγκεκριμένο αριθμό θυμάτων. Σύμφωνα πάντως με το κρατικό κανάλι NRK, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι.

AP PHOTO

Επίσης, η νορβηγική αστυνομία δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής ενέργειας. «Με δεδομένο όπως εξελίσσονται τα γεγονότα, είναι φυσικό να διερευνηθεί εάν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση», δήλωσε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας.

Σε κάθε περίπτωση, τα αίτια της επίθεσης παραμένουν αδιευκρίνιστα. Επίσης, άγνωστη παραμένει η κατάσταση της υγείας των τραυματιών που έχουν διακομιστεί σε νοσοκομείο.

Όπως έγινε γνωστό, στην περιοχή στέλνονται ειδικές δυνάμεις που απενεργοποιούν βόμβες. 

Η πόλη Κόνγκσμπεργκ όπου έγινε η επίθεση, βρίσκεται περίπου 66 χλμ δυτικά του Όσλο.

Περισσότερα στο: www.efsyn.gr