Ολυμπιακός: Τα έσοδα από την πρόκριση στους ομίλους του Champions League (photos)

Η πρόκριση του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League για 20ή φορά στην ιστορία του, θα φέρει πάνω από 32 εκατ. ευρώ στα ταμεία της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ.

Δεν έχουν ονομαστεί άδικα «χρυσοφόροι» οι όμιλοι του Champions League! Τρανό παράδειγμα ο Ολυμπιακός, που μετά και τον επαναληπτικό του «ΓΣΠ», με το 0-0 κόντρα στην Ομόνοια και σε συνδυασμό με το υπέρ του 2-0 από το πρώτο ματς στο Φάληρο, ο οποίος πανηγύρισε την πρόκριση και έτσι θα καρπωθεί τα χρήματα που δίνει στα κλαμπ που φτάνουν μέχρι τους ομίλους η UEFA.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα βάλουν στα ταμεία τους ένα ποσό που ξεπερνάει τα 32 εκατ. ευρώ, εξαργυρώνοντας παράλληλα και τη συνεχή παρουσία τους στην Ευρώπη την τελευταία 10ετία. Αυτό έχει ανεβάσει τους «ερυθρόλευκους» στο Ranking της 10ετίας αρκετά ψηλά και επιφέρει επιπλέον χρήματα. Επίσης, αν ο ΠΑΟΚ δεν τα καταφέρει απέναντι στην Κράσνονταρ, τότε θα μπουν κι άλλα χρήματα στο ταμείο του Ολυμπιακού, αφού θα καρπωθεί όλο το market pool που αντιστοιχεί στην Ελλάδα.

Φυσικά κανείς δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως ο Ολυμπιακός θα έχει την ευκαιρία να αυξήσει αυτά τα έσοδα, ανάλογα με τις επιδόσεις του στη φάση των ομίλων. Εκεί με μια καλή παρουσία και με μια ενδεχόμενη υπέρβαση και πρόκριση στους «16» του Champions League, τα χρήματα θα ξεφύγουν κατά πολύ από τα ελληνικά δεδομένα, καθώς μιλάμε για πολλά εκατομμύρια ευρώ…

Δείτε στο photostory που ακολουθεί, πως αναλύονται τα έσοδα του Ολυμπιακού αλλά και τα πιθανά έσοδα αναλογικά με την πορεία που θα έχει η ομάδα στη φάση των ομίλων του Champions League…Περισσότερα στο: www.onsports.gr