Παρίσι: Πανικός στους κατοίκους από αεροπλάνο που έσπασε το φράγμα του ήχου [βίντεο] | ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός σήμανε στο Παρίσι μετά από αναφορές για ισχυρή έκρηξη, η οποία όμως αποδείχθηκε τελικά ότι… δεν ήταν έκρηξη.

Αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι η έκρηξη έγινε αισθητή σε αρκετές περιοχές, χωρίς όμως να αναφέρουν τι την προκάλεσε. Λίγο αργότερα, ωστόσο, πληροφορίες που μετέδωσαν γαλλικά Μέσα Ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένα μαχητικό αεροσκάφος έσπασε το φράγμα του ήχου.

Ο εκκωφαντικός ήχος του αεροσκάφους προκάλεσε πανικό στους κατοίκους του Παρισιού, οι οποίοι «έσπασαν τα τηλέφωνα» στις Αρχές νομίζοντας ότι πρόκειται για ισχυρή έκρηξη.

Η αστυνομία του Παρισιού ανακοίνωσε στον λογαριασμό της στο Twitter ότι ο πολύ δυνατός θόρυβος που ακούστηκε στο Παρίσι και την περιφέρεια της γαλλικής πρωτεύουσας δεν προερχόταν από έκρηξη, αλλά από καταδιωκτικό αεροσκάφος που έσπασε το φράγμα του ήχου. «Μην μπλοκάρετε τις τηλεφωνικές γραμμές έκτακτης ανάγκης!», προέτρεπε η αστυνομία.

Το tweet της αστυνομίας της γαλλικής πρωτεύουσας:

Δείτε βίντεο με τον ήχο που προκάλεσε τον συναγερμό στο Παρίσι όπως καταγράφηκε στη διάρκεια αγώνα του Ρολάν Γκαρός:

Τι συνέβη

Εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι αεροσκάφος Rafale διατάχθηκε να επιχειρήσει για να συνδράμει αεροσκάφος που είχε χάσει την επαφή με τον πύργο ελέγχου και ότι του δόθηκε η άδεια να σπάσει το φράγμα του ήχου για να φθάσει το αεροσκάφος που αντιμετώπιζε τα προβλήματα.

Το Rafale έσπασε το φράγμα του ήχου ανατολικά του Παρισιού, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

Ο ήχος του Rafale ακούστηκε σαν μεγάλη έκρηξη λίγο πριν από το μεσημέρι σε ολόκληρη την περιφέρεια της γαλλικής πρωτεύουσας και προκάλεσε ανησυχία και συζητήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.Περισσότερα στο: www.iefimerida.gr