Σαββατόβραδο και… «πάμε πλατεία;» – Χαμός σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα (video)

Όσα μέτρα και να πάρει η κυβέρνηση, όσο κι αν φωνάξουν οι λοιμωξιολόγοι, είναι σχεδόν αδύνατο να τιθασεύσεις την ανάγκη του κόσμου και δη των νεότερων ανθρώπων, να βγουν έξω και να διασκεδάσουν. Από τη στιγμή που τα καταστήματα και τα μπαρ κλείνουν πλέον τα μεσάνυχτα, οι επιλογές δεν είναι πολλές.

Και προφανώς το μέτρο με τα περίπτερα ήταν εμφανές από την πρώτη στιγμή ότι δεν πρόκειται να έχει κανένα αποτέλεσμα και απορίας άξιο ποιος σκέφτηκε το αντίθετο, ότι δηλαδή θα βοηθούσε ώστε να περιοριστεί η αγορά αλκοόλ και η κατανάλωσή του μετά τις 00.00.

Το χθεσινό Σαββατόβραδο δε διέφερε σε τίποτα από τα προηγούμενα. Ενδεχομένως, δε, να ήταν και χειρότερο από πλευράς συνωστισμού στις πλατείες. Στο Μοναστηράκι γινόταν… «μακελειό». Παρόμοια ήταν η εικόνα και στην πλατεία Βαρνάβα που πλέον έχει γίνει αγαπημένο στέκι νέων που δεν ζουν καν στο Παγκράτι ή στις γύρω περιοχές. Χαμός έγινε επίσης σε Κυψέλη και Εξάρχεια, ενώ πάρα πολύς κόσμος πέρασε και από τη διάσημη καντίνα στη Μιχαλακοπούλου.

Η Θεσσαλονίκη είχε, επίσης, πολύ κόσμο στους δρόμους το βράδυ του Σαββάτου. Η πλατεία Αρχαίας Αγοράς είχε την τιμητική της και τα άδεια κουτάκια μπύρας μαρτυρούν ότι τα μέτρα πήγαν περίπατο…

Σε ό,τι αφορά στην Πάτρα, τέλος, όπως γράφει το thebest.gr, πολλές πλατείες της πόλης ήταν ασφυκτικά γεμάτες, αλλά στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου γινόταν το αδιαχώρητο. Όχι μόνο το βράδυ, αλλά από το πρωί…

Περισσότερα στο: www.altsantiri.gr