Σκληρή απάντηση της ΝΔ στο πρωτοσέλιδο της Αυγής της Κυριακής

Σοβαρό πολιτικό θέμα προκαλεί το πρωτοσέλιδο της κυριακάτικης έκδοσης της εφημερίδας «Η Αυγή», το οποίο συνδέει την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας με τη Χρυσή Αυγή, προκαλώντας τη σφοδρή αντίδραση του κυβερνώντος κόμματος που έκανε λόγο για πρακτικές Γκέμπελς.

Η εφημερίδα που ελέγχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει στην πρώτη σελίδα της τις φωτογραφίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τίτλο: «Δεν είναι αθώοι» – την έκφραση που είχαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε παζλ γραμμάτων στην αίθουσα της ολομελείας του κοινοβουλίου μέσα στην εβδομάδα αναφερόμενοι στους κατηγορουμένους της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Κάτω από τον τίτλο της Αυγής της Κυριακής αναφέρονται τα εξής: «Πώς η ΝΔ του Σαμαρά και του Μητσοτάκη συμπορεύτηκε με τη Χρυσή Αυγή και ξέπλυνε την εγκληματική συμμορία. Οι πλατείες ήταν γεμάτες και δεν είχαν χρυσαυγίτες».

Το πρωτοσέλιδο καταδίκασε ως «λάσπη» το βράδυ του Σαββάτου σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία αναφέροντας:  «Φυλακίστηκαν με κυβέρνηση Σαμαρά. Καταδικάστηκαν με κυβέρνηση Μητσοτάκη. Το δημοσιογραφικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ υιοθετώντας πρακτικές Γκέμπελς επιχειρεί να κάνει το άσπρο- μαύρο όταν ακόμη και πρώην υπουργοί τους καταγγέλλουν μεθοδεύσεις υπέρ της Χρυσής Αυγής».

To σχόλιο της ΝΔ καταλήγει: «Για να βγουν από τη δεινή θέση καταφεύγουν στη λάσπη. Το μόνο που καταφέρνουν στον ΣΥΡΙΖΑ είναι να πείθουν όλο και περισσότερο ότι η θέση τους είναι στο περιθώριο».

Υπενθυμίζεται ότι προ μιας εβδομάδας άλλη αθηναϊκή εφημερίδα, η ανεξάρτητη Εφημερίδα των Συντακτών, είχε φιλοξενήσει στο πρωτοσέλιδό της τις φωτογραφίες των εν ενεργεία πολιτικών αρχηγών, καθώς και του κ. Σαμαρά, φιλοξενώντας και δηλώσεις τους, με τίτλο που αναφερόταν στο «Τείχος της Δημοκρατίας» έναντι της Χρυσής Αυγής.

Περισσότερα στο: www.kathimerini.gr