Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. οι δράστες ανθρωποκτονίας με θύμα ηλικιωμένο

Στα ίχνη των δραστών της ληστείας με ανθρωποκτονία ηλικιωμένου στην Πάτρα έφθασε η αστυνομία.

Πρόκειται για τέσσερις άνδρες, Έλληνες, που συνελήφθησαν το πρωί, στην Πάτρα και στην Κάτω Αχαΐα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, κατόπιν σχετικών ενταλμάτων που εξέδωσε ο ανακριτής.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης είναι, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., αποτέλεσμα έρευνας του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, με τη συνδρομή του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Στις 19 Σεπτεμβρίου, σε περιοχή της Πάτρας, οι τέσσερις δράστες, ενεργώντας από κοινού, διέρρηξαν μονοκατοικία, στην οποία διέμενε ηλικιωμένος άνδρας, όπου οι δύο εισήλθαν στο εσωτερικό της κατοικίας και οι δύο συνεργοί τους ανέμεναν στο εξωτερικό της, ως τσιλιαδόροι.

Οι δύο δράστες που μπήκαν στο σπίτι άσκησαν σωματική βία στον ηλικιωμένο, με τα χέρια τους και με ξύλινη ράβδο. Στη συνέχεια, αφού ερεύνησαν όλους τους χώρους της κατοικίας, αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο και τα κλειδιά του αυτοκινήτου του παθόντος, που βρισκόταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι του, επιχειρώντας να το αφαιρέσουν, χωρίς ωστόσο να ολοκληρώσουν την πράξη τους.

Το θύμα εντοπίστηκε την επόμενη ημέρα το πρωί, στο σπίτι τυυ, από οικιακή βοηθό, που τον φρόντιζε και μεταφέρθηκε με σταθμό του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» και στη συνέχεια Π.Γ.Ν Πατρών «Παναγιά η Βοήθεια», όπου και απεβίωσε στις 28 Σεπτεμβρίου, συνεπεία των τραυμάτων του.

Κατά τη διερεύνηση του τόπου του περιστατικού οι αστυνομικοί του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών με την συνδρομή του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών, κατάσχεσαν ως πειστήρια αντικείμενα και έλαβαν δείγματα βιολογικού υλικού, από τα οποία η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών ταυτοποίησε γενετικά στοιχεία, που εμπεριέχονται στους γενετικούς τύπους ενός εκ των δραστών.

Με δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τους, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ληστεία κατά συναυτουργία, απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου για τα όπλα, οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον ανακριτή Πρωτοδικών Πατρών, για να απολογηθούν.Περισσότερα στο: www.naftemporiki.gr