Στη μάχη κατά του κορονοϊού και τα πυρηνικά υπόγεια του 424 στρατιωτικού νοσοκομείου 


Ακόμα και τα πυρηνικά καταφύγια του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου είναι έτοιμα προκειμένου να χρησιμοποιηθούν εφόσον παραστεί ανάγκη για τη νοσηλεία κρουσμάτων κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη.

Αυτό αποκάλυψε ο επικεφαλής του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Δρ Πάνος Ευσταθίου, σε συνέντευξή του στην εκπομπή ΝΕΤ24 με τον Βασίλη Ταλαμάγκα στο Attica tv.

Ο κ. Ευσταθίου μίλησε για την κρίσιμη κατάσταση που επικρατεί σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας εξαιτίας  της πανδημίας και έκανε αναφορά και στα πυρηνικά υπόγεια του 424 στρατιωτικού νοσοκομείου!

«Έγινε μια ανακοίνωση την οποία λίγοι την κατάλαβαν.  Το 424 στρατιωτικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης είναι ένα από τα καλύτερα στρατιωτικά νοσοκομεία της Ευρώπης. Χτίστηκε πριν 15-20 χρόνια. Είχα την ιδιαίτερη τιμή σαν διευθυντής στη διεύθυνση υγειονομικού του πρώτου γραφείου μέσα στα πλαίσια αυτά να παρακολουθήσω την διαδικασία της ανέγερσής του. Το στρατιωτικό αυτό νοσοκομείο όπως είναι χτισμένο έχει από κάτω τρία υπόγεια με αντιπυρηνική προστασία. Αυτά είναι πάντοτε μέσα στα πλαίσια της εφεδρείας. Θα λειτουργήσουν κι αυτά τις επόμενες μέρες εφόσον υπάρξουν περιστατικά που πρέπει να θεραπευθούν» τόνισε ο κ. Ευσταθίου και πρόσθεσε:

«Η αντιμετώπιση του covid είναι προς δύο κατευθύνσεις. Είναι τα περιστατικά εκείνα που θα νοσηλευτούν για covid-19 και τα περιστατικά εκείνα που θα διασωληνωθούν για covid. Άλλο οι μονάδες εντατικής θεραπείας στις οποίες επιλεκτικά μπορούν να βρεθούν κάποιοι χώροι και εφόσον υπάρξει η αντίστοιχη υλικοτεχνική υποδομή και το προσωπικό. Γιατί τώρα το να ανοίξουμε πενήντα κρεβάτια αντιλαμβάνεστε τι προσωπικό χρειάζεται. Σίγουρα ένας αριθμός ειδικοτήτων της ιατρικής είναι κοντά στην αντιμετώπιση του έκτακτου περιστατικού. Κι ένας αριθμός νοσηλευτών έχει κάποια σχετική εκπαίδευση».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GRΠερισσότερα στο: www.newsbeast.gr