Τι σημαίνει η καταδίκη της Χρυσής Αυγής

Υψηλή κρίνεται πλέον η πιθανότητα να οδηγηθούν στη φυλακή τα καταδικασθέντα πολιτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, καθώς η απόφαση του δικαστηρίου δεν κάνει λόγο απλώς για εγκληματική οργάνωση, αλλά τα καθιστά υπεύθυνα για τη διεύθυνση της εγκληματικής αυτής οργάνωσης. 

Η ποινή για το συγκεκριμένο αδίκημα, στο οποίο υπέπεσαν ο Νίκος Μιχαλολιάκος και ακόμη έξι στελέχη της Χρυσής Αυγής (Νίκος Παππάς, Ηλίας Κασιδιάρης, Ιωάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής, Ηλίας Παναγιώταρος και Αρτέμης Ματθαιόπουλος), προβλέπει από 5 έως και 15 χρόνια κάθειρξης.

Αναλυτικά οι αποφάσεις του δικαστηρίου

Προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο σε σχέση με την επιβολή των ποινών, θα πρέπει να μεσολαβήσουν κάποια λίγα 24ωρα, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία με τους συνηγόρους των κατηγορουμένων, με την αγόρευση του εισαγγελέα και με την απόσυρση και πλήρη απόφαση του δικαστηρίου.

«Κλειδί» για τη φυλάκιση – ή την απελευθέρωση με όρους – των καταδικασθέντων θα αποτελέσουν τυχόν αναστολές στην εκτέλεση των ποινών.

Οι πολιτικές προεκτάσεις
 
Η απόφαση κρίνεται ιδιαίτερης σημασίας και σε πολιτικό επίπεδο, αφενός επειδή επισφραγίζει την ποινική καταδίκη του ιδεολογήματος της Χρυσής Αυγής, αφετέρου διότι βάζει φρένο – αν όχι τέλος – στα σχέδια στελεχών της, ως επίδοξων συνεχιστών της ατζέντας της στο πολιτικό σκηνικό. 

Δείτε εδώ όλες πώς εκτυλίχθηκε η ημέρα της απόφασης: 

Διαβάστε επίσης

Μάγδα Φύσσα: «Ο Παύλος τα κατάφερε… Γιε μου» (βίντεο)

Πώς μεταδίδουν τα ξένα μέσα την ιστορική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή

Δίκη Χρυσής Αυγής: Οι αντιδράσεις στην δικαστική απόφαση

Περισσότερα στο: www.kathimerini.gr