Το χωρίς προηγούμενο debate ανάμεσα σε Trump και Biden

Σε αρένα μετατράπηκε το Κλίβελαντ, όπου έλαβε χώρα το πρώτο debate ανάμεσα σε Trump και Biden για τις αμερικανικές εκλογές, με τους δύο υποψηφίους να εκφράζουν εμφανώς την αμοιβαία αντιπάθειά τους.

Οι προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ δεν αργούν με την 3η Νοεμβρίου να πλησιάζει τη στιγμή που το κλίμα μεταξύ των υποψηφίων είναι ιδιαίτερα τεταμένο. Στο πρώτο debate ανάμεσα σε Trump και Biden οι δύο άνδρες αντάλλαξαν βαρύτατους χαρακτηρισμούς, οι τόνοι υψώθηκαν και το χάος επικράτησε από ένα σημείο και μετά.

Το συγκεκριμένο debate, που έλαβε χώρα στο Κλίβελαντ του Οχάιο, τα ξημερώματα της Τετάρτης (ώρα Ελλάδος), χαρακτηρίζεται μάλιστα από πολλούς ως το χειρότερο στην πολιτική ιστορία των ΗΠΑ. 90 λεπτά χάους με τους πολιτικούς αρχηγούς να τοποθετούνται σε ζητήματα γύρω από έξι θεματικές, καθεμία από τις οποίες άνοιξε ο συντονιστής με μία ερώτηση. Οι θεματικές στις οποίες κλήθηκαν να τοποθετηθούν είναι “Τα πεπραγμένα Τραμπ και Μπάιντεν”, “Το ανώτατο δικαστήριο”, Η Πανδημία”, “Η Οικονομία”, “Φυλετικοί διαχωρισμοί και βία στις πόλεις”, “Η ακεραιότητα των εκλογών”.

Ωστόσο, ειρωνείες και εντάσεις κυριάρχησαν στο debate αυτό με τους δύο πολιτικούς να ανταλλάσσουν αιχμηρά λόγια.

«Θα σκάσεις, επιτέλους;» ζήτησε απελπισμένος ο Biden από τον Trump σε κάποιο σημείο της συζήτησης. ”Αυτή δεν είναι καθόλου προεδρική συμπεριφορά!”, «Είσαι ο χειρότερος πρόεδρος που είχαν ποτέ οι ΗΠΑ» του είπε με τον Trump να απαντάει «Στους 47 μήνες της θητείας μου, έχω κάνει περισσότερα απ′ όσα έκανες εσύ σε 47 χρόνια». Αυτά είναι μόνο λίγα από τα λόγια που αντάλλαξαν οι δυο τους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια του debate υποστήριξε ότι ο Joe Biden θα αποδεικνυόταν αδύναμος μπροστά στην εγκληματικότητα και τη βία εάν εκλεγόταν στον Λευκό Οίκο, ενώ ο υποψήφιος των Δημοκρατικών δεν δίστασε να του πει ότι «τα έκανε θάλασσα» κατά τη διάρκεια της θητείας του. «Είσαι ο χειρότερος πρόεδρος που είχε ποτέ η Αμερική, έλα τώρα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο Trump δεν παρέλειψε να κινδυνολογήσει για το αποτέλεσμα των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, προβλέποντας νοθεία και εκλογικές «απάτες που δεν έχετε ξαναδεί», υποστηρίζοντας για πολλοστή φορά ότι οι επιστολικές ψήφοι ενδέχεται να αλλοιώσουν το αποτέλεσμα, χωρίς όμως να έχει τα επιχειρήματα για να στηρίξει τον ισχυρισμό του.

Δες τα highlights από το debate χωρίς προηγούμενο:

Φυσικά και οι τηλεθεατές αισθάνθηκαν ιδιαίτερα «ενοχλημένοι». Σύμφωνα με δημοσκόπηση, το 69% των ερωτηθέντων είπε ότι αισθάνθηκε «ενοχλημένο» από τον τόνο της τηλεμαχίας, και μόλις το 17% είπε πως αισθάνθηκε καλύτερα «πληροφορημένο», αφού παρακολούθησε το debate αυτό, ενώ περίπου το 20% είπε πως αισθάνθηκε απαισιοδοξία. Ωστόσο, πολλοί έδειξαν να είναι πιο ικανοποιημένοι με τις απαντήσεις του Biden.

Δες όλο το debate ανάμεσα σε Trump και Biden:

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Photo: Bloomberg via Getty Images


Περισσότερα στο: ipop.gr