Τραμπ: Ντελίριο στο twitter με προεκλογικά ποσταρίσματα μέσα από το νοσοκομείο – Κόσμος

Η σχέση του Ντόναλντ Τραμπ με το twitter είναι μία σχέση πάθους, δεν μπορεί ο κορονοϊός να τη διακόψει. Αντίθετα, ο Αμερικανός πρόεδρος, που εξακολουθεί να νοσηλεύεται, έχει πλέον περισσότερο χρόνο.

Μέσα σε μία ώρα ο Τραμπ τουίταρε περισσότερες από 10 φορές με τα tweet να έχουν καθαρά προεκλογικό χαρακτήρα (αφού έτσι και αλλιώς βρισκόμαστε λιγότερο από μήνα πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου).

Μερικά από τα μηνύματα του Αμερικανού προέδρου:

“Πολεμήστε τα διεφθαρμένα media των fake news”

“Καλύτερη και πιο φθηνή υγεία. Ψηφίστε”

Η μεγαλύτερη μείωση φόρων που έγινε ποτέ και ακόμα μία που έρχεται. Ψηφίστε”.

“Θρησκευτική Ελευθερία. Ψηφίστε”.

“Νόμος και τάξη! Ψηφίστε”.

Θυμίζουμε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ βγήκε για λίγο την περασμένη Κυριακή από την πτέρυγα του στρατιωτικού νοσοκομείου, Ουόλτερ Ριντ όπου νοσηλεύεται από την Παρασκευή προκειμένου να κάνει μια μικρή βόλτα με SUV που κινείτο αργά και να χαιρετίσει πλήθος οπαδών του έξω από το νοσοκομείο, την παραμονή της ενδεχόμενης επιστροφής του στον Λευκό Οίκο.

Η κίνηση προκάλεσε σφοδρές επικρίσεις, από γιατρούς κι όχι μόνο, ιδίως επειδή έθεσε σε κίνδυνο τους πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας που συνόδευσαν τον ένοικο του Λευκού Οίκου στη βόλτα.

Όλοι όσοι ήταν μέσα στο όχημα που έκανε αυτή την εντελώς ανώφελη προεδρική βόλτα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα για 14 ημέρες”,τόνισε ο Τζέιμς Φίλιπς, της σχολής ιατρικής του πανεπιστημίου Τζορτζ Ουάσινγκτον. “Μπορεί να αρρωστήσουν. Μπορεί να πεθάνουν. Για χάρη του πολιτικού θεάτρου. Επειδή διατάχθηκαν από τον Τραμπ να βάλουν τη ζωή τους σε κίνδυνο για αυτό το θέατρο. Παράνοια”.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο, ο Ζικ Εμάνουελ, πρόεδρος του τμήματος ιατρικής δεοντολογίας και πολιτικής της υγείας στο πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνιας, επισήμανε από την πλευρά του μέσω Twitter ότι “το να αναγκάζονται να επιβιβαστούν πράκτορες της μυστικής υπηρεσίας σε αυτοκίνητο μαζί με έναν ασθενή που έχει την COVID-19, με τα παράθυρα κλειστά, τους εκθέτει χωρίς λόγο σε κίνδυνο μόλυνσης. Γιατί; Για ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα”.

Μετά τη βόλτα με το θωρακισμένο προεδρικό όχημα, που είναι εξάλλου ερμητικά σφραγισμένο για την αποτροπή του κινδύνου επίθεσης με χημικό ή βιολογικό όπλο, ο Λευκός Οίκος ενημέρωσε πως ο πρόεδρος επέστρεψε στην ειδική πτέρυγα του Ουόλτερ Ριντ όπου του προσφέρεται θεραπεία.