Νέες δηλώσεις υπέρ της άμεσης αντικατάστασης της εκλιπούσας Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ στο Ανώτατο Δικαστήριο πραγματοποίησε ο Ντόναλντ Τραμπ την Τετάρτη.
Ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε με νόημα πως πιστεύει ότι οι αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου θα καταλήξουν στο Ανώτατο Δικαστήριο, γι’ αυτό πρέπει αυτό το ομοσπονδιακό Σώμα, το ανώτερο στις ΗΠΑ, να έχει εννέα δικαστές.
Μιλώντας σε μια εκδήλωση στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ τόνισε ακόμη πως ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ, πρόεδρος της Επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων της Γερουσίας, δεν θα χρειαστεί να διεξαγάγει μια ακροαματική διαδικασία για την έγκριση του/της υποψηφίου που θα αντικαταστήσει την Γκίνσμπεργκ και πως η διαδικασία διορισμού θα προχωρήσει γρήγορα.
Ο ίδιος, άλλωστε, χθες είχε διαμηνύσει πως η ανακοίνωση του ονόματος θα γίνει πιθανόν το Σάββατο, παρά τις εκπεφρασμένες αντιθέσεις των Δημοκρατικών, που υποστηρίζουν ότι η αντικατάσταση θα πρέπει να γίνει μετά τις κάλπες.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με δημοσκόπηση Reuters/Ipsos, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν την Κυριακή, η πλειονότητα των Αμερικανών, ανάμεσά τους και πολλοί Ρεπουμπλικανοί, επιθυμούν ο νικητής των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου να ορίσει τον διάδοχο της Γκίνσμπεργκ στο Ανώτατο Δικαστήριο.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-
Σχολεία και λιανεμπόριο εξαρτώνται από τα κρούσματα – Ποιες μάσκες να φοράμε
-
Κρούσματα: Αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της Αττικής
-
Έντονη αντίδραση της ΕΣΗΕΑ για τις αγωγές Τσίπρα κατά Κουρτάκη και Παπαχρήστου
-
Σήφης Βαλυράκης: Μαρτυρία για εμπλοκή δεύτερου ‘άγνωστου’ σκάφους – Κοινωνία
-
Σήφης Βαλυράκης : Ραγδαίες εξελίξεις για τα αίτια θανάτου – «Λογομάχησε με κάποιον σε αλιευτικό σκάφος» – Ειδήσεις – νέα