ΥΠΕΞ Τουρκίας: Αντί η Ελλάδα να απαντά στις Navtex, ας ανταποκριθεί στην πρόσκληση για συνομιλίες – Κόσμος

Ανακοίνωση, με την οποία απαντά στην Ελλάδα σχετικά με την καταδίκη της νέας τουρκικής Navtex, εξέδωσε το βράδυ του Σαββάτου (21/11) ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, Χαμί Ακσόι.

“Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ακόμη μία ανακοίνωση, επαναλαμβάνοντας τους γνωστούς ισχυρισμούς και τις αντιρρήσεις του σχετικά με την ερευνητική δραστηριότητα του Oruc Reis που πραγματοποιείται στην τουρκική υφαλοκρηπίδα. Αυτοί οι ισχυρισμοί και οι αντιρρήσεις έχουν απαντηθεί με έξι ανακοινώσεις του υπουργείου μας από τον περασμένο Ιούλιο” αναφέρει ο Ακσόι.

Και συνεχίζει: “Η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει αποφασιστικά τα δικά της δικαιώματα και των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Ελλάδα, αντί να προβαίνει σε ανακοίνωση κάθε φορά που εκδίδουμε μία νέα Navtex, θα ήταν καλύτερο πρέπει να ανταποκριθεί θετικά στην πρόσκλησή μας για συνομιλίες”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.grΠερισσότερα στο: www.news247.gr